29 april 2017
Home » Vissen » Ophef over minuscule transportverpakking van tropische vissen

Ophef over minuscule transportverpakking van tropische vissen

Betta SplendensDierenrechtenorganisatie PETA vraagt liefhebbers van aquaria om tropische vissen in hun oorspronkelijke biotoop te laten. De oproep komt er nadat een medewerker van een dierenwinkel een schokkende foto van vissentransport op Reddit gooide.

De foto toont een zogeheten Siamese kempvis bij aankomst in een dierenwinkel. De vis zit samen met honderden anderen vissen in een kartonnen doos en werd nog eens individueel verpakt in een afgesloten zak met een minimale hoeveelheid – chemisch blauw – water. De vloeistof zou een kalmerend effect hebben op de dieren en bovendien worden de vissen afzonderlijk verpakt omdat mannetjes anders met elkaar vechten onderweg.

betta1

In de Verenigde Staten is al ophef ontstaan over de weinige hoeveelheid water waarin de dieren soms dagenlang opgesloten zitten terwijl ze van de ene kant van de aardbol naar de andere worden verscheept. ‘Typisch voor grootschalige viskwekerijen in Azië’, verklaart een dierenwinkel aan The Huffington Post. ‘Om te kunnen besparen op transportkosten wordt zo weinig mogelijk water in de zakjes gedaan. Siamese kempvissen kunnen ook lucht ademen dus wordt hen water ontzegd. We vragen wel om grotere hoeveelheden water, maar die verzoeken vallen in dovemansoren’, klinkt het.

betta3

Dierenrechtenorganisatie PETA is woedend. Hoewel de dieren wellicht geen hinder ondervinden van de praktijken, grijpt de organisatie de kans om een oproep te lanceren. ‘Kempvissen horen niet thuis in een aquarium, maar wel in de onderdiepe zeeën in Azië. Ondersteun geen dierenwinkels die deze dieren verkopen’, klinkt het.

Onderstaand een video van PETA:

Bron: news.aquariuminfo.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Copyright